Träna med oss


Träna med oss

Det finns många skäl att utöva medeltida stridskonst. Kanske vill du bemästra huggövningar som du kan öva på under din fritid i syfte att förbättra din koordination? Är det så att du vill fördjupa din förståelse för historia? Gillar du att sparra mot vänner på fritiden i vänskaplig kamp eller har en önskan att tävla i internationella turneringar? Ingen orsak att träna denna konst kan vara bättre än någon annan och det är föreningens målsättning att tillgodose alla som är intresserade med det de vill få ut av sin träning.


Vill du träna med oss eller om du bara har frågor ska du inte tveka att ta kontakt med oss!Ordinarie träningar


Torsdagar kl 20.00-21:30 Grundnivå.


Söndagar kl 18.00-19:30 Nybörjarpass.

19:30-19:45 rast 

19:45-20:30 fortsättningspass 

Vasahallen sal C.


Du som nybörjare kommer  introduceras  för de grundläggande principerna och teknikerna för den stridskonst vi utövar. Målet är att ge dig som nybörjare de förutsättningar som du behöver för att börja träna på mer avancerad nivå.När du har fullgjort och varit aktiv under en hel termin, har utrustning för, vill och känner dig redo så finns möjligheten att börja delta i fortsättningspass. Där sätts ofta fysiska, psykiska och tekniska förmågor på prov så för den som eftersträvar att utvecklas som fäktare är det lätt att upptäcka vad som behöver prioriteras att jobba på genom dessa träningar. För mer information om utrustning, se fliken "Utrustning".


Notera att det är inget krav att du efter en vis tid ska delta på fortsättningspass. Det är något var fäktare själv avgör när hen är redo för eller vill ge sig in på. Flera fäktare som tränar med oss väljer att avstå den delen av fäktningen för att helt koncentrera sig på rena teknikövningar vilket är helt okej.


Medlemsavgift år: 100 kr

Träningsavgift termin: 700 kr studerande och arbetssökande.

900 kr övriga.  


Betalning sker till vårt bankgiro: 537-7684

Bank: Swedbank