Tränare
Henrik Wadell


År 2003 började han sin fäktkarriär i föreningen ROST i Linköping där han tidigt genom helgkurser lärde känna Guy Windsor som driver "The School of European Swordsmanship" (SESH). Henrik deltog på så många kurser som möjligt samtidigt som en generös del av varje sommar spenderades med att träna i Guys egen skola i Helsingfors där han med åren förtjänade en hel del respekt och vänner bland Guys elever.


Historierna som kan berättas från dessa tider är många och år 2008 konstruerade Henrik en övning för spjut i syfte att lära fäktaren att använda Fiores spjuttekniker i ett aktivt flöde. Övningen blev snabbt den mest populära i SESH och ingår fortfarande i systemet bland andra övningar.


Samma år fick han överta rollen som förste tränare i ROST och fortsatte med det fram till sommaren 2014, med ett avbrott för militärtjänstgöring år 2009. Våren 2015 valde han att gå vidare med att grunda en egen skola, MSL, som för fokus i fäktningen mot europeisk medeltid med inriktning på stormästaren Fiore dei Liberi.

Fredrik Sand Ekmark


Fredrik har erfarenhet som idrottsledare sedan 2002, är legitimerad idrottslärare och är verksam HEMA-utövare sedan 2013. Han inledde sin HEMA-karriär i Örebro HEMA, där han framförallt tränade Långsvärd och Sabel. Hösten 2015 flyttade Fredrik till Linköping för att studera Biologi på masternivå, och är numera verksam högstadielärare i biologi och kemi.


I meritlistan finns två guld från VASA-slaget 2015 (Långsvärd och lättviktsbrottning), ett silver i lättviktsbrottning från Swordfish 2015, och två brons från Kungskrabba 2014 (Långsvärd och Dussack).