Utrustning


Utrustning och klädsel

Här finner du information om vilken utrustning som är aktuell för dig. Utrustningskravet beror på vilken nivå du fäktar. Under fliken "Länkar" i menyn finner du vart du kan införskaffa din utrustning.


Nybörjare: Vit t-shirt, svarta träningsbyxor och ett par idrottsskor för inomhusbruk. Har du ännu inte ett långsvärd så fungerar en 120 cm lång rundstav vilket vi tillhandahåller under träningarna.

Vi rekommenderar dock att du investerar i ett ritigt svärd när du har möjlighet, detta för att få ut mer av din träning. Se bild:Grundelev: Samma som ovan men till grundlektioner rekommenderar vi starkt att du även införskaffar en fäktmask och fäkthandskar. Se bild:
Frifäktare: På den här nivån krävs mer i form av skydd för att kunna garantera allas säkerhet. Därför kräver vi att du som fäktar på denna nivå innehar följande utrustning: fäktmask, gorget, fäktjacka anpassad för tyngre blankvapen, eventuellt bröstskydd, armbågsskydd, fäkthandskar, fäktbyxor, suspensoar (obligatoriskt för män), knäskydd, smalbensskydd och långsvärd. Se bild: